FAQ

Min lampe er trykket

Hvis din lampe – (model Siphonia eller Amaea) er blevet trykket skæv under transport eller du er kommet til at trykke den ved ophængning, rengøring eller andet, kan du forsigtigt trække den tilbage i form uden at den tager skade. Du kan evt. se hvordan på her – vist på model Siphonia.

Min lampe er revnet

Din lampeskærm består udelukkende af papir. I sig selv er papiret et tyndt og ikke stærkt materiale. Det er i foldningerne og samlingerne lampen får styrke og bliver til en mere robust konstruktion. Dog skal den behandles forsigtigt, som den papirlampe det er. Den vil formentlig ikke kunne tåle at blive tabt på gulvet. Når du modtager din Siphonia eller Amaea er den pakket nænsomt og ligger på hovedet i kassen med ophænget nedad for at undgå belastning af papirkonstruktionen. Læg den fra dig på samme måde, indtil den kommer op at hænge.

Er din lampe ved et uheld gået i stykker, kan du sende den til Sonobe Lights værksted i Taastrup for at få monteret en ny skærm. Denne service er ikke omfattet af garantien.

Hvordan skifter jeg pære i model Cala?

Model Cala (både small og large) er designet som en lukket lampe med indbygget LED-lyskilde (hh. E14 og E27). Disse pærer har en garanteret levetid på15.000 timer og 40.000x tænd/sluk. Går din pære itu eller har du brug for at skifte til stærkere, svagere, dæmpbar eller farvepære kan dette gøres ved at åbne 4 ”vinger” i bunden af lampen. På denne måde skilles bund fra resten af lampen og det er nu muligt for dig at skifte lyskilden. Efterfølgende lukkes lampen på samme måde. Forsigtighed tilrådes ligesom det også anbefales at anvende en tynd pind/træspyd til at åbne ”vingerne” i lampen. Se her hvordan du gør. NB. På filmen vises åbning fra toppen af lampen. Dette gælder kun lamper med serienummer tidligere end 110318-XX (dato). Alle lamper produceret her efter åbnes fra bunden (serienummer/dato efter 120318-XX).

Hvordan rengører jeg lampen?

Da din Sonobe lampe er lavet af papir kan den selvsagt ikke tåle rengøring med vand, væsker eller våd klud. Det anbefales at anvende en blød børste eller antistatisk støvklud.

Kan jeg støvsuge lampen?

Nogle støvsugere kan dæmpes og påsættes en blød børste. Hvorvidt du vurderer at du vil støvsuge din lampe for rengøring er op til dig selv. Vær dog opmærksom på at din papirlampe ikke erstattes som følge af skade opstået ved støvsugning.

Kan lampen tåle vand?

Nej. Alle Sonobe Light skærme og væglamper er lavet af papir, der ikke tåler rengøring/afvaskning med vand eller væsker. Det anbefales at anvende en blød børste eller antistatisk støvklud for løbende rengøring og vedligehold.

Gulner papirlampen over tid?

Papir er et levende naturmateriale, der som alle andre naturmaterialer vil ændre sig over tid – især hvis det udsættes for stærkt og direkte sollys. Du kan vælge at se ændringen som smuk aldring, hvis du overhovedet lægger mærke til at nuancen evt. ændrer sig en smule efter nogle år. Til gængæld har papirets natur åbenlyse fordele til forskel fra f.eks. plastikskærme, der i langt højere grad bliver statiske og suger både støv, snavs og røg til sig. Det gør din papirlampe ikke på samme måde som plastic.

Hvad er det for et papirmateriale der bruges?

Papiret der anvendes til alle Sonobe Lights er af typen pergament. Det er et tyndt og meget højtranslucent materiale som derfor er yderst velegnet til at lade lyset trænge igennem – på trods af de mange lag papir, der er foldet sammen og lagt ind over hinanden.

Papirets transparens er et naturligt resultat formalingsprocessen og ikke af en kemisk blegning og brug af chlorin. Ydermere er papiret FSC-certificeret, hvilket betyder at for hvert træ som fældes til papirproduktionen plantes der tilsvarende nyt. Papiret har en glat og ”blød” overflade, der samtidig gør det lettere at støve af.

Kan Sonobe Light fås i farvet papir ?

På grund af de mange lag papir som foldes sammen og ind over hinanden laves Sonobe Light pt. ikke med farvede skærme. En farvet skærm tager meget af lysets styrke og ødelægger en del af den funktionalitet, der netop er kendetegnet ved lampernes bløde, indirekte og stadig gode, funktionelle lys.

Kan Sonobe Light fås i andre størrelser end i webshoppen?

Som led i vores produktudvikling laves nogle gange større versioner af en lampe i begrænsede oplæg eller helt som unika. Hold øje med vores Instagram, hvis dette har interesse. Der ud over er du altid velkommen til at henvende dig for specialfremstillede skærme i f.eks større størrelser end du finder i webshoppen.

Kan WallArt fås i andre størrelser?

Ja, WallArt laves i mange størrelser og formater alt efter ønske. Det er muligt at få specialdesignet dit eget WallArt så det passer præcis til din væg, hvis du f.eks. har ønske om et langt eller højt og smalt WallArt. Ramme fås pt. i eg og røget eg. Send forespørgsel her.

Kan Cenora monteres mod loftet?

Nej, Cenora kan ikke monteres mod loftet. Ophænget er konstrueret så skærmen hænges over beslaget, der skrues fast i væggen.

Flere kunder har haft held med at montere Cenora på skråvæg – uden at dette dog er tænkt som en funktion i designet.

Kan Sonobe Sense monteres mod loftet?

Sonobe Sense kan pt. ikke monteres mod loftet. En variant af systemet er under udvikling, så det fremtidigt vil være muligt at købe Sonobe Sense til montering vandret mod loftfladen. Er du interesseret i dette, så giv besked her og du vil blive informeret når Sonobe Sense systemet til loftsmontering er klar i handlen.

Kan Sonobe Light anvendes sammen med farvede lyspærer?

Ja, Sonobe Light er i høj grad egnet til brug af pærer i forskellige farver. Med f.eks. Phillips HUE kan du vha. din smartphone eller en fjernbetjening styre både den hvide nuance (kold-varm) og styrken på lyset i lampen. Du kan også lege med stemninger i alle regnbuens farver. Phillips HUE-pærer kan tilkøbes her i webshoppen i stedet for std. pærer til model Siphonia, Amaea og Cala.

Sonobe Sense AQsorb i andre farver

Sonobe Light fører støjdæmpende AQsorb-plader til Sonobe Sense systemet i hele 12 farvenuancer. AQsorb kan yderligere hjemskaffes i ca. 24 andre farver. Minimumskøb er da 8 stk. i samme farve. Ved interesse skriv for information og komplet farvekort her.

Loftslampe

Sonobe Light er ved at udvikle Sonobe Sense systemet til montering direkte mod loftet. Der er pt. ikke andre sonobe modeller beregnet til montering mod loft.

Er du interesseret Sonobe Sense til loftmontering, så giv besked her og du vil blive informeret når systemet er klar i handlen.

Plafond

Sonobe Light er ved at udvikle Sonobe Sense systemet til montering direkte mod loftet. Der er pt. ikke andre Sonobe modeller beregnet til montering mod loft.

Er du interesseret Sonobe Sense til loftmontering, så giv besked her og du vil blive informeret når systemet er klar i handlen.

Gulvlampe

Sonobe Light fører pt. ingen gulvmodeller

Bordlampe

Sonobe Light fører pt. ingen bordmodeller

Tilmeld dig vores nyhedsbrev