”Vi er langt mere påvirkelige af lyset end jeg tror de fleste af os tænker over til daglig. Jeg prøver i mine installationer at fange følelsen af det gode, af letheden og energien i lyset. Det er en følsom balancegang mellem det transparente og skrøbelige og den styrke det kræver af papir og konstruktion.”

– Charlotte Brandt, designer og lysformgiver

Hvem er vi?

Når vi siger vi er en familievirksomhed mener vi det. Husstanden tæller 5 personer og selv mormor går ikke fri for arbejde i ”læderiet”. Værkstedet ligger på hjemmeadressen og her hjælper også den mindste på 4 år med til at påsætte labels og pakker indlægssedler. Ældste sønnen har det vildeste tekniske talent. Han kan næsten ene og alene tage æren for al 3D-tegning, 3D-print og programmering – allerede som 17-årig har han løst opgaver for flere virksomheder.

Hos Sonobe Light er vi ikke altid de hurtigste og det skyldes udelukkende at vi VIL gøre det bedste vi kan – hele vejen rundt. Derfor er vi konstant i gang på den ene eller anden måde. Vi gør os umage i alle henseender, fordi vi tror på at det til slut er afgørende for det bedste produkt.

Et anderledes fritidsarbejde

Den hjælp vi får fra de unge er virkelig værdsat og vi sætter en stor ære i at skabe et indholdsrigt fritidsarbejde. Som Malou, der går i gymnasiet selv formulerer det, giver arbejdet hende ”et uundværligt og nærmest meditativt afbræk fra skolen og alt det andet”. At være foldepige er et selvstændigt job, hvor perfektion er afgørende for resultatet. Hver måned folder få flittige hænder kassevis af de små papirstykker, der bidrager afgørende til nye Sonobe Lights.

Lokal produktion

Hos Sonobe Light er det gode håndværk produceret rundt i Danmark afgørende – allerhelst vil vi gerne have det hele så tæt på som muligt.

De bedste danske egetræer bliver udvalgt og snedkereret til Sonobe Sense rammer på et lille værksted hos Rene i Svendborg. Træerne har selvfølgelig FSC-mærke så vi er sikre på, at der plantes nyt for hvert enkelt træ som fældes.

Lampeophæng i rustfrit stål producerer vi selv – manuelt på en gammel V7 Royal metal-drejebænk indkøbt fra det danske flyvevåben. Heraf kommer et ædelt, klassisk håndværk og det er vores garanti for bedste kvalitet.

Papir uden kemi

Grundmaterialet til alle Sonobe lamper er et højtranslucent papir der er fremstillet af fintmalede cellulocefibre.

Papirets gennemsigtighed er et naturligt resultat af formalingsprocessen og ikke af en kemisk blegning og brug af klorin. Papiret er 100% nedbrydeligt og genanvendeligt, en gennemtænkt kvalitet produceret med omtanke for miljøet.

Meningsfulde jobs…

Den gamle kartonnagefabrik fungerer som arbejdsplads for særligt sårbare med både fysisk og psykisk handicap. Her fremstilles smukke æsker med stort engagement og det er med stolthed og stor glæde vi sender vores Sonobe Sense lampemodeller afsted i æsker håndlavet og produceret netop herfra.

Vores blå planet

Det estimeres at 5-13 millioner tons plast flyder ud i verdenshavene årligt og truer vores sårbare økosystem. Sonobe Sense systemet sælges også med støjdæmpende akustikplader og hver eneste helplade er fremstillet af 72 plastflasker fisket op fra verdenshavene. Plastflaskerne hakkes til små fliser, som bliver vasket og steriliseret. Fliserne smeltes og den flydende masse pumpes gennem spinneriet, hvorved de fine fibre til akustikpladerne skabes. På den måde bidrager Sonobe Light også til indsatsen mod plastforureningen af verdenshavene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev