FAQ

Hvordan skifter jeg pære i model Cala?

Har du brug for at udskifte lyskilden i din Sonobe Light model Cala ?
(lukkede lampemodeller: small 0103 og large 0203 eller Light in Life 0720)

Sonobe Light er foldede papirlamper designet og håndlavet af Charlotte Brandt. Cala lamper produceret efter marts 2020 er foldet af et nyt, specialproduceret 3-lags papir. Dette er et meget stærkt papir. Vær’ ikke nervøs for at det knækker eller revner. Tidligere Cala-lamper produceret 2017-feb 2020 er foldet af pergament og kræver derfor en lidt større forsigtighed når lampen åbnes og lukkes (NB. lamper produceret før 110318-XX skal åbnes fra toppen. IKKE fra bunden som denne film viser)

Husk at anvende LED-lyskilder
Model Cala 0103 og Light in Life 0720: E14, max 6W
Model Cala 0203: E27, max 12W

How to chance bulb in model Cala ? (english version)
Do you need to change the bulb in your Sonobe Light model Cala (0103 and 0203) and Light in Life  (model 0720)?

Notice lamps produced (serialnumber) before 110318-XX  are to be opened from the top. NOT from the bottom as shown in the film.

Cala lamps made from march 2020 are folded from a new and special produced very strong 3-layered paper. Do not worry – it will not break. Earlier lamps are made of parchment and will need a little more carefulness when open opened.

Remember:
Cala (0103) and Light in Life (0720): LED, E14, max 6W
Cala (0203): LED, E27, max 12W

 

Kan Sonobe Light fås i farvet papir ?
På grund af de mange lag papir som foldes sammen og ind over hinanden laves Sonobe Light pt. ikke med farvede skærme. En farvet skærm tager meget af lysets styrke og ødelægger en del af den funktionalitet, der netop er kendetegnet ved lampernes bløde, indirekte og stadig gode, funktionelle lys.
Hvad er det for et papirmateriale der bruges?

Papiret der anvendes til alle Sonobe Lights er et superstærkt 3-lags papir hvoraf det midterste er en ultra tynd pp-film. Papiret har en smule struktur eller små striber, der ses når lampen er tændt. Striberne skyldes sammenlimningen af de tre lag. Det er et tyndt og meget højtranslucent materiale som derfor er yderst velegnet til at lade lyset trænge igennem – på trods af de mange lag papir, der er foldet sammen og lagt ind over hinanden. Papirets transparens er et naturligt resultat formalingsprocessen og ikke af en kemisk blegning og brug af chlorin. Ydermere er papiret FSC-certificeret, hvilket betyder at for hvert træ som fældes til papirproduktionen plantes der tilsvarende nyt. Papiret har en glat og ”blød” overflade, der samtidig gør det lettere at støve af.

Min lampe er trykket

Hvis din lampe – (model Siphonia eller Amaea) er blevet trykket skæv under transport eller du er kommet til at trykke den ved ophængning, rengøring eller andet, kan du forsigtigt trække den tilbage i form uden at den tager skade. Du kan evt. se hvordan på her – vist på model Siphonia.

Hvordan rengører jeg lampen?
Da din Sonobe lampe er lavet af papir kan den selvsagt ikke tåle rengøring med vand, væsker eller våd klud. Det anbefales at anvende en blød børste eller antistatisk støvklud.
Kan jeg støvsuge lampen?
Nogle støvsugere kan dæmpes og påsættes en blød børste. Hvorvidt du vurderer at du vil støvsuge din lampe for rengøring er op til dig selv. Vær dog opmærksom på at din papirlampe ikke erstattes som følge af skade opstået ved støvsugning.
Kan lampen tåle vand?
Nej. Alle Sonobe Light skærme og væglamper er lavet af papir, der ikke tåler rengøring/afvaskning med vand eller væsker. Det anbefales at anvende en blød børste eller antistatisk støvklud for løbende rengøring og vedligehold.
Gulner papirlampen over tid?
Papir er et levende naturmateriale, der som alle andre naturmaterialer vil ændre sig over tid – især hvis det udsættes for stærkt og direkte sollys. Du kan vælge at se ændringen som smuk aldring, hvis du overhovedet lægger mærke til at nuancen evt. ændrer sig en smule efter nogle år. Til gængæld har papirets natur åbenlyse fordele til forskel fra f.eks. plastikskærme, der i langt højere grad bliver statiske og suger både støv, snavs og røg til sig. Det gør din papirlampe ikke på samme måde som plastic.
Kan min papirlampe revne ?

Sonobe Lights lavet efter marts 2020 er foldet i et yderst stærkt papirmateriale der ikke  revner/sprækker. Et speciallavet papir der helt unikt skaber et smukt udgangspunkt for lyset gennem lamperne.

De lamper som blev foldet fra 2017-feb 2020 er lavet i et pergamentlateriale som ikke er lige så stærkt, men som til gælgæld har andre fordele. I sig selv er pergamentpapir et tyndt og ikke stærkt materiale. Det er i foldningerne og samlingerne lampen får styrke og bliver til en mere robust konstruktion. Dog skal den behandles forsigtigt, som den papirlampe det er – til gengæld kan du i mange år have en smuk lampe at et helt igennem naturligt og bæredygtigt materiale.

Se mere om papirmaterialet under FAQ

Kan Sonobe Light fås i andre størrelser end i webshoppen?
Som led i vores produktudvikling laves nogle gange større versioner af en lampe i begrænsede oplæg eller helt som unika. Hold øje med vores Instagram, hvis dette har interesse. Der ud over er du altid velkommen til at henvende dig for specialfremstillede skærme i f.eks større størrelser end du finder i webshoppen.
Kan WallArt fås i andre størrelser?
Ja, WallArt laves i mange størrelser og formater alt efter ønske. Det er muligt at få specialdesignet dit eget WallArt så det passer præcis til din væg, hvis du f.eks. har ønske om et langt eller højt og smalt WallArt. Ramme fås pt. i eg og røget eg. Send forespørgsel her.
Kan Cenora monteres mod loftet?
Nej, Cenora kan ikke monteres mod loftet. Ophænget er konstrueret så skærmen hænges over beslaget, der skrues fast i væggen.

Flere kunder har haft held med at montere Cenora på skråvæg – uden at dette dog er tænkt som en funktion i designet.

Kan Sonobe Sense monteres mod loftet?
Sonobe Sense kan pt. ikke monteres mod loftet. En variant af systemet er under udvikling, så det fremtidigt vil være muligt at købe Sonobe Sense til montering vandret mod loftfladen. Er du interesseret i dette, så giv besked her og du vil blive informeret når Sonobe Sense systemet til loftsmontering er klar i handlen.
Kan Sonobe Light anvendes sammen med farvede lyspærer?
Ja, Sonobe Light er i høj grad egnet til brug af pærer i forskellige farver. Med f.eks. Phillips HUE kan du vha. din smartphone eller en fjernbetjening styre både den hvide nuance (kold-varm) og styrken på lyset i lampen. Du kan også lege med stemninger i alle regnbuens farver. Phillips HUE-pærer kan tilkøbes her i webshoppen i stedet for std. pærer til model Siphonia, Amaea og Cala.
Sonobe Sense AQsorb i andre farver
Sonobe Light fører støjdæmpende AQsorb-plader til Sonobe Sense systemet i hele 12 farvenuancer. AQsorb kan yderligere hjemskaffes i ca. 24 andre farver. Minimumskøb er da 8 stk. i samme farve. Ved interesse skriv for information og komplet farvekort her.
Loftslampe
Sonobe Light er ved at udvikle Sonobe Sense systemet til montering direkte mod loftet. Der er pt. ikke andre sonobe modeller beregnet til montering mod loft.

Er du interesseret Sonobe Sense til loftmontering, så giv besked her og du vil blive informeret når systemet er klar i handlen.

Plafond
Sonobe Light er ved at udvikle Sonobe Sense systemet til montering direkte mod loftet. Der er pt. ikke andre Sonobe modeller beregnet til montering mod loft.

Er du interesseret Sonobe Sense til loftmontering, så giv besked her og du vil blive informeret når systemet er klar i handlen.

Gulvlampe
Sonobe Light fører pt. ingen gulvmodeller
Bordlampe
Sonobe Light fører pt. ingen bordmodeller

Sign up for our newsletter

0
    Your cart
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.