Min praktikuge hos Sonobe Light

Jeg har været så heldig, at få den mulighed at komme i praktik hos Sonobe Light, der har beliggenhed på Vesterbrogade 177, 1800 Frederiksberg. Ejeren er den skønne Charlotte Brandt, som startede sin virksomhed i 2016. I starten af januar 2020 flyttede hun ud i studiet her på Vesterbrogade.

Hvis du også godt kan lide at være kreativ, så kan jeg stort anbefale at komme i praktik her. Du kan læse om hvordan min uge forløb hos Sonobe Light nedenunder.

Tirsdag

Min første dag startede tirsdag kl. 12, da butikken holder lukket om mandagen. Jeg blev mødt af Charlotte Malou, der har hjulpet Charlotte i seks år. Efter introduktionen skulle jeg prøve at folde ”Cala” lampen. Det var Malou der viste mig, hvordan man folder det kvadratiske papir til en ”Sonobe”. Det er de foldede papirer, som lamperne er sat sammen af, der bliver kaldt for Sonober. Det tog mig et par forsøg at huske foldeteknikken, men jeg fik hurtigt styr på det og så skulle jeg bare folde nok Sonober til Cala lampen.

Da jeg havde foldet alle Sonoberne, skulle de samles til en top, bund og to sider. Malou sad ved siden af mig med sine sonober og viste mig, hvordan jeg skulle gøre det trin for trin. Det var forvirrende i starten, men efterhånden begyndte det at give lidt mere mening. Da jeg havde foldet bunden og toppen, gik vi i gang med at folde de to sider. Det var noget sværere at folde siderne end bunden og toppen. Derefter skulle jeg bruge en hugpibe og en hammer til at lave et hul i toppen, så der kunne komme en ledning igennem. Jeg fik også lavet et hul i det lille læderstykke der skal sættes fast på toppen. Nu skulle jeg til den sværeste del, altså at samle lampen. Det tog lang tid, men Malou sad ved min side og gennemgik alle trinnene. Tiden fløj afsted og vi var tæt på lukketid. Jeg nåede at sætte siderne sammen med toppen. Butikken blev lukket og slukket og jeg tog hjem tilfreds med alt det jeg havde nået på min første dag.

Onsdag

Onsdag mødte jeg igen kl. 12. I dag var det kun Charlotte der var i butikken. Ved hjælp af Charlotte fik jeg hurtigt trukket en ledning igennem lampen og skruet en pære fast. Derefter viste hun mig hvordan man sætter bunden på. Lidt tid efter skulle jeg skrive alle de lamper der var blevet lavet, ind i et Excel ark. Jeg fik også tid til at skrive på mit Journal-indlæg. Senere kom foldepigen Minna. Jeg blev sat i gang med at folde units som skulle samles til Wall-art. Charlotte viste mig foldeteknikken, og det tog mig igen et par forsøg at få teknikken helt rigtig. Jeg begyndte at folde unitsne og jeg blev næsten færdig inden lukketid.

Cala papirlampe

Min Cala lampe er næsten færdig, nu mangler den bare at blive fnugget

Torsdag

I dag var Malou her igen sammen med Charlotte. Jeg gik ind i værkstedet for at folde mine units færdige, og der gik ikke så lang tid før de var helt klar. Nu skulle jeg sætte dem på en plade. Da jeg var færdig med mit Wall-art, skulle jeg fnugge min lampe. Bagefter viste Malou mig, hvordan man pakker lamperne ind. Igen fik jeg tid til at skrive på journal-indlægget.

Fredag

Fredag sad jeg og legede med layoutet til mit journalindlæg i noget tid. Jeg afleverede lamper, som skulle afsted fra pakkeshoppen og gjort nogle kasser klar til nye lamper.

Praktikugen er slut

Det var en virkelig hyggelig og sjov oplevelse at være i praktik hos Sonobe Light. Udover at jeg fik et indblik i, hvordan det er at styre sin egen virksomhed og at jeg fik foldet min egen lampe fra start til slut og lavet et Wall-art, fik jeg også lavet nogle andre opgaver, som for eksempel at lave nogle opslag til instagram. Jeg måtte tage mit Wall-art med hjem, hvilket jeg blev rigtig glad for. Igen kan det virkelig anbefales at komme i praktik hos Sonobe light.

 

Mange hilsener fra Iben

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.