– smukt lys der øjeblikkeligt gør godt for mere end øjet

Måske tænker vi ikke over det til daglig, men når man (endelig) finder den helt rigtige smukt designede lampe, der giver et hyggeligt og blændfrit lys opleves det tydeligt, hvordan hele stemningen i rummet forandres og skaber et velbefindende, som ikke var der før. Ofte har jeg hørt, at det kan være sin sag at finde den helt rigtige lampe, der kan nettop dette og samtidig er pakket ind i et smukt design.

Derfor er det akkurat det lys jeg arbejder med at folde ud i mine i mine Sonobe Lights. Papiret har i den henseende fantastiske egenskaber og kan “indpakke” lyskilden så lampen lige præcis giver det bløde og rolige lys, der er så rart at være i.

Lyset har afgørende indflydelse på vores trivsel og vores velbefindende. Det gælder både dagslyset og belysningen i vores hjem, vores institutioner og på vores arbejdspladser. Det er veldokumenteret, at lys påvirker produktionen af hormonerne serotonin og melatonin og derved de kemiske processer i hjernen, som styrer bl.a. døgnrytmen, appetitten, stofskiftet og humøret.

Alona, Jeanette og Camilla har allerede opdaget det…

Alona fra København, der har hele 5 lamper fra Sonobe Light skriver: ”… det er de bedste køb vi nogensinde har gjort!! Vi har efterhånden ledt efter de perfekte lamper til vores hjem i snart 5 år – nu har vi endelig fundet dem, Tak.” og ”Wauw var følelsen jeg fik første gang jeg så lamperne. Vores WallArt er et stykke kunst i sig selv. Det giver det skønneste lys og lysdæmperfunktionen på rammen er et hit i familien,” siger Jeanette fra familien Stubban om deres nye WallArt.

At lamperne netop kan noget helt særligt er Camilla fra Kbh et tydeligt eksempel på. Hun lider af så svær migræne at hun kun kan arbejde få timer dagligt. Hun kan ikke kigge direkte mod lys og må bruge solbriller for blot at fungere uden at blive blændet og få migræne. Da hun så Sonobe Light omtalt i et boligmagasin, gav det straks anledning til både at købe et par lamper og også male væggen i en ny farve. De virkelig smukke og kunstneriske lamper giver et godt og funktionelt lys der samtidig er blødt og indirekte, så det på ingen måde blænder Camilla. Derved kan hun lettere være til stede og slappe af, hvilket er så altafgørende og vigtigt for, at hun kan fungere i en nogenlunde normal dagligdag, siger hun.

 

SpaceInnovators og Sonobe Light

Hos SpaceInnovators arbejdes der målrettet med stemninger, teksturer, farver og lys under hensyn til det praktiske. Her stræber arkitekterne altid efter at lave smukke interiører, som omfavner brugeren og er robuste nok til at de kan slippe rummene og lade brugerne selv indtage og udfylde rammerne.

En af deres kernekompetencer er indretning egnet til mennesker, der lever med demens. Her har de ofte brugt Sonobe Light WallArts fordi lyset er roligt, stemningsfyldt og gløder smukt gennem de mange foldede papirflader, der i sig selv er små kunstværker. Lyset flimrer ikke og det har en varm tone, som bidrager til en god stemning i rummet.

Maren, der er arkitekt hos Spaceinnovators elsker de håndfoldede papirpendler og de nye Sonobe Sense. I Sense kombineres det smukke lys yderligere med en ofte tiltrængt justering af akustikken, hvilket er mindst lige så væsentligt for ens velbefindende, som det rette lys er.

Fotos af Helene Høyer Mikkelsen

Eksempelet herover er fra Plejehjemmet Akaciegården, hvor Sonobe WallArt ses gennem et transparent gardin, der skaber rum og afskærmning for opholdsarealerne placeret som en del af gangarealet. Cala-pendlerne i to forskellige størrelser skaber en fin sammenhæng mellem de to rum.

På Ok-Fondens nye plejehjem, Bavne Ager i Gilleleje udsmykker Sonobe WallArt spisestuen og skaber identitet i en af de tre afdelinger, som plejehjemmet består af.

Samarbejdet mellem SpaceInnovators og Sonobe Light er et eksempel, hvor erfaringer fra flere fagligheder går op i en højere enhed og skaber indretning med et bredere sigte end ”blot” smukke omgivelser. Her opleves tydeligt hvordan det gode og blændfrie lys, der også er både smukt og hyggeligt, bidrager til en varm stemning og et godt velbefindende.

Få hjælp til belysning og indretning

Som eksemplerne viser behøver løsningen på det gode smukt designede lys ikke være svær – uagtet om det er i hjemmet, i vores institutioner eller på vores arbejdspladser. Har du brug for hjælp til arkitektur og indretning kan det varmt anbefales at kontakte Maren Buchwaldt på mail: maren@spaceinnovators.dk eller telefon: 22434142. Find SpaceInnovators her

I kraft af mit daglige arbejde som designer af papirlamper giver jeg gerne en second opinion om flot lys for et godt velbefindende og et råd eller to til at finde den helt rigtige lampe. Du er velkommen forbi butikken og værkstedet eller til at sende mig en besked herJeg vil også meget gerne høre din kommentar eller svare på dit spørgsmål herunder.

 

Husk lys i livet og liv i lyset  //  Charlotte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.