Da jeg startede med at folde sonobe-lamper var jeg blot mig selv, som sad og foldede papiret i garageværkstedet på hjemmeadressen og tog afsted med Claus på forskellige designmarkeder for at sælge lamperne.
Wow hvor har de sidste år været både udfordrende og en skøn rejse ud i alle mulige retninger.

I 2020 åbnede jeg butik og værksted på Vesterbrogade og siden da er det gået stærkt – set ud fra min lille iværksættermålestok.

Derfor synes jeg du skal møde det skønne tøsehold, jeg har samlet omkring mig. Pigerne er ikke de eneste som hjælper med at få biksen til at løbe rundt, men de har fået en særlig plads i mit hjerte. De er og skal fremover være min volumenknap til at skrue op for produktionen, så jeg kan fortsætte med at designe og få nye ideer og også komme til at leve (helt) af den vanvittige ambition, det er at håndfolde lamper og sætte det i system så det lønner sig.

Til at starte med hyrede jeg Malou som foldehjælp, og så kom Minna til. Nu hjælper Malou med det hele i både butik og værksted og inden sommerferien ansatte jeg derfor også Coco som foldepige.

Coco, foldepige hos Sonobe Light

Coco har øvet sig i en lille måneds tid og hold nu op hvor kan hun lægge de papirer i knivskarpe og helt perfekte folder. Vi er totalt imponerede 🙌🏼

 

Igår på vej hjem i toget talte jeg med Minna om at man på nogle punkter nok skal være en lidt speciel støbning for at være foldepige – det var faktisk Minna selv, som bragte det på bane. Hun havde netop mødt Coco og jeg havde udtrykt, hvor heldig jeg føler mig ved at ha’ fået hende med på holdet også.

  • at tænde på at lave det samme papirfold igen og igen og igen…
  • at mærke hvordan det renser tankerne og giver ro…
  • at opleve hvordan det kan blive tilfredsstillende at sidde og arbejde med en lille og helt specifik ting og gentage det mange gange…
  • at eje det helt rette håndelag så folderne bliver så perfekte, at kun vi selv ser forskellen ud i detaljerne…

“Måske er det slet ikke mange som faktisk kan det,” siger Minna og jeg kan kun give hende ret.

Minna med XX-lampen, håndfoldet af 55 ark papir

Minna på trappen i gården bag værkstedet med pendel håndfoldet af 55 ark papir

 

Jeg føler mig meget heldig, for både Malou, Minna og Coco er en skøn gevinst og virkelig fine unge mennesker. De er dejlig lette at være sammen med og jeg elsker når det kører på skinner.

Malou

Malou folder de små Ligt in Life – lamper ved bordet iværkstedet

Har du lagt mærke til det ?

Nu er efteråret et allerede på vej og aftenerne er blevet lidt kortere og mørkere.
I papir- og lampeværkstedet er vi friske tilbage efter sommerferien og helt klar til efteråret. Coco starter i 9. klasse og Minna i 1.G, begge vil de fremover kigge løbende ind værkstedet efter undervisning onsdag/torsdag og Malou vil være at finde i både butik og værksted tirsdage og torsdage. Vi forsøger at gøre vores til at give dig det bedste indblik i vores arbejde her i journalen og på Instagram, men er du i nærheden af Frederiksberg så kig endelig forbi. Mærk det helt unikke, bløde lys og se hvordan vi tryller alle de håndfoldede lamper frem i værkstedet.

Mange hilsener fra chefen 😉

 

Malou synes lige vi skulle ha’ et par sommerferie-sonobe-tatoos og sådan blev det: to små cool reminders om vores dedikation.

Vi har fået en sonobe-tatoo

#girlpower #justdoit #sonobelove #feminism

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.