Jeg er de sidste uger blevet “forfulgt”

Forfulgt af et par gutter, der tror de har opfundet den dybe tallerken og derfor har købt rettighederne til navnet på deres produkt.

Det er de jo i deres gode ret til, der er blot det lille aber dabai at navnet i forvejen og langt tilbage er bredt og almindeligt anvendt til både det ene, det andet og tredje produkt – så egentligt ganske uoriginalt (i øvrigt ligesom resten af deres produkt og så passer det jo fint sammen 😆).

Navnet er Gaia betyder let oversat globe/moder jord (gudinde) og jeg trak det også op af hatten og brugte det uden større overvejelser, som benævnelse for en af mine lamper, der allerede var et produkt i handlen – mens deres blot var tanker på vej.

Hvorom alting er, de mener ikke det er plads til andre end dem selv og vil åbenbart eliminere andres brug produktnavnet. Jeg kan jo vælge at tolke det, som de måske føler sig truet af mit lille men tydelige Sonobe-brand.

3DaysofDesign i KBH efterår 2021: Gaialampen udstillet af Paustian Contract på Hotel HermanK


Karma

Selv vil jeg bruge min tid mere konstruktivt og har i øvrigt sendt gutterne og deres advokat en lang række produktfotos på andre lamper med selv samme navn. Så har de lidt at gå i gang med og noget at smide (flere) advokatpenge efter. Jeg ønsker dem god arbejdslyst.

Menneskeligt har jeg dog virkelig svært ved at sætte mig ind i så smålig og naiv en tankegang. Tænk at man som det første med et helt nyt produkt vælger at fremhæve sig selv ved at forsøge at eliminere andre – en strategi med virkelig dårlig karma, synes jeg.

Principielt irriterer det mig og derfor har jeg også – uden held – forsøgt at forstå deres motivation ved at skrive både med dem og deres advokat. Jeg ønsker faktisk for dem, at de må vokse menneskeligt og en dag kan træde ud fra deres egen lille cirkel og se i et bredere perspektiv – eller i et klarere lys om man vil – for nu at blive i et billedsprog der passer.

Jeg kan i øvrigt helt generelt og sagtens forstå, at man ønsker at beskytte sit produkt/design/navn, hvis man har noget at ha’ det i.

Det er blot virkeligt svært at få øje få hos de her gutter og der er jo tale om vidt forskellige produkter – det er blot navnet de vil have eneret på. 🙄

Et andet fokus

I forhold til vores håndfoldede papirlamper – vores sonobelys – ønsker vi alene gode vibrationer hele vejen rundt. For Claus og jeg er nærhed, relevans og ansvarlighed helt essentielt for alt det vi gør og sætter igang. Vi sørger for meningsfyldte (fritids)jobs til unge, skønne mennesker, som får alt det ansvar de ønsker, og som er lige så betydningsfulde i vores sonobefamilie som vi selv. Der ud over bruger vi socialøkonomisk arbejdskraft, hvor det er muligt, vi har et ret gennemtænkt forbrug og støtter også lokal produktion.

Det er super vigtigt for mig at både design og funktion går op i en højere enhed for at du får både det bedste og smukkeste lys til dit hjem – og ja heri spiller også fortællingen om navnene på vores lamper en birolle.

For Sonobe-lamperne har navnestrategien hele tiden været klar.

Midt i travlheden og alle jeres skønne køb og bestillinger er der dog et par lamper, som ikke nåede at blive kaldt andet end arbejdsnavnene for det de rent faktisk er (lige netop Gaia – den runde globe og Penta – bygget over pentagonen/femkanten).

Derfor er de blevet forbigået med et smukt fossilt navn, som alle mine øvrige lamper har fået. Malou har faktisk lavet et par instaopslag, hvor hun fortæller om navnene på lamperne – om det sarte, lyse på en og samme tid fragile og uforgængelige i parallelen mellem de fine fossiler fra Stevns og Møns klint og det vi ser gennem de mange lag i vores håndfoldede papirlamper. Det er (også) vores unika og det kan ingen ta’ fra os.

Gaia-navnet smider vi så tilbage til ulvene og Penta ryger i samme omgang ud med badevandet.

Via linket her kan du i øvrigt læse en ret fin Sonobe-navnefortælling om Kalklandet og Siphonia.


De bedste hilsener Charlotte 🙂

 

 

Opslaget her er også lagt på instagram i juni, hvor det har fået en del kommentarer med på vejen (se det her). Jeg havde lyst til at dele dette med dig og jer, da det også er en fortælling om det at være den lille og soloselvstændig.
Tak fordi du støtter mig, os og alt det vi står for. Det sætter jeg allerstørste pris på. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.