Det er allerede det hel værd…

Jeg er Charlotte. Det er mig som står bag Sonobe Light. Jeg ynder at sige LIGHT – LOVE – PAPER, når jeg ultrakort skal beskrive hvad Sonbe Light er – for det passer egentlig ganske godt.

Siden jeg startede mit iværksætteri i marts 2016, har jeg både lært og prøvet en hel masse mere, end jeg overhovedet forestillede mig til start.

Nu ved jeg, at det at kaste sig ud i at starte egen virksomhed med både (håndlavet) produktion i Danmark og salg, er noget af en bindegal mundfuld, som til det ekstreme udfordrer og byder at indse egne muligheder og begrænsninger og også tester mod, tålmodighed og grænser. Samtidig vendes famileilivet med alle dets kendte rutiner helt på hovedet, gamle venskaber prøves og nye bydes velkommen.

Og – forstå mig ret… alt dette er FANTASTISK.

Der er stort pres på, men der eksisterer ikke længere et 8-16 eller travle stressede morgener. For skellet mellem job og fritid eksisterer ikke på samme måde som før, når arbejdet er blevet det samme som passionen og tiden helt er til egen disposition.

Jo pengene er små, for det koster (meget). Uhhh… jeg savner vildt at komme på ferie og glæder mig max til, at jeg kan give noget af alt det tilbage min mand har ofret, for min skyld. Han må virkelig elske mig højt.

Det her er altså os…

Men altså… rent formelt er jeg midt i 40’ene, og ja – gift med Claus, som jeg har været sammen med i vel 25 år efterhånden. Jeg er mor til to teenagedrenge Valdemar og Frederik og efternøleren Freja Marie, der kom med storken hele 12 år efter. Vi bor alle 5 i et lille, gammelt hus i Taastrup. Det har været rammen om livet både op og ned ad bakke i 15 år og troligt har vi betalt af på huslånet hver måned. Det er jeg rigtig glad for. Selvom vi nogle måneder lever lidt på en sten, har vores Villa Villakulla på Vestegnen gjort det muligt at iværksætte uden at satse en masse penge – vi alligevel ikke har.

Jeg elsker at bruge min kreativitet, elsker at sætte nye projekter i søen og se dem udvikle sig. Det er nok temmelig symptomatisk for hele min familie og hvor er det skønt, at min mand kan hjælpe med alt det, jeg ikke kan og at jeg har ham til at sparre med og læne mig op ad. Min ældste teenager kan noget med Inventor-tegning og teknik. Det ligger pænt uden for mit kompetenceområde. Uden ham havde jeg været nødsaget til at kaste tusindvis af kroner efter 3D-tegninger og print, som vi idag selv producerer i vores eget værksted.

Sonobe Light involverer på mange måder hele familien og deri ligger både svaghed og stor styrke.

Til enhver tid vil jeg anbefale, at gå efter drømmen også selvom den ikke er helt klart afgrænset fra start. Form og volumen skal nok komme. Det “eneste” det kræver er stor viljestyrke, en meget åben tilgang til det man møder og mod til at springe ud i og turde alt det, du ikke har prøvet før. Ikke mindst har jeg haft den største lærdom af alle i, at lytte rigtig godt til mavefornemmelsen. For den er nemlig overraskende stærk og kan blive den mest trofaste hjælper hele vejen.

Jeg elsker papiret som materiale, elsker at se mine ideer tage form og lykkes. Når udfordringerne driller eller spænder ben, giver blot én enkelt kommentar fra en skøn, glad kunde masser af ny energi. Heri ligger mit drive.

Se det var godt 550 hurtige ord om mig og mit iværksætteri. Forhåbentlig synes du, det er interessant læsning eller måske går du selv med en iværksætter gemt i maven. Jeg deler gerne ud af alle mine erfaringer, hvis de kan bruges.

Tak fordi du læste med. Charlotte

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.