Det fysiske lys har en utrolig stor indflydelse på os, på vores følelsesliv og hele vores velbefindende som individer. Derfor kan mangel på lys og også mangel på det rigtige lys hurtigt få stor betydning for den måde du har det med dig selv og den måde du møder andre mennesker og verden på.

På vores nordlige breddegrader ved vi hvordan en (lang) periode med vintermørke kan føles og vi mærker på kroppen, hvor stærk længslen efter lyset kan blive.

Min påstand er, at det til enhver tid – både i overført og praktisk betydning – er lyset der driver os og lyset der hjælper os til at navigere og derved får indflydelse på de valg vi træffer.

Vi opholder os i dag langt overvejende indendørs og teknologi og sociale medier mv betyder at fysisk aktivitet ofte bliver et bevidst tilvalg. Derfor får lyset i vores boliger uden tvivl større og større betydning for os og det er enormt vigtigt at vi ikke overser denne afgørende faktor.

Jeg vil dele en oplevelse med dig.

En fortælling…

En kvinde der lider af stærk migræne og deraf er ekstremt lysfølsom henvendte sig til mig, fordi hun havde set mine lamper i et boligmagasin. Kvinden går på arbejde ganske få timer om ugen og må bruge meget tid på at fokusere sin energi og slappe af for overhovedet at komme gennem hverdagene med den altdominerende og livsstyrende migræne.

Kvinden (og hendes mand) har derfor primært “svage” lamper/lyskilder i deres hus og nu åbnede mine Sonobe Light op for nye muligheder med deres bløde, venlige og indirekte lys, som hun ikke alene kan kigge på men endda også få en smuk oplevelse ud af. Hun købte to lamper og det fik stor betydning for hende. Kunden blev så glad at hun spurgte mig til råds for min mening om farver til væggen og sendte billeder af stuen både før og efter hun også malede om.

Ovennævnte er et stærkt, tydeligt eksempel og min pointe er netop den at uanset hvem der ser, har lyset enorm betydning for det liv der leves.

Mærk lyset

Der er tydelige tendenser i tiden som fortæller at vi nu og i fremtiden vægter det følelsesmæssige aspekt tungere i vores valg af livsstil. Nye produkter skal nære en selv og familien og også meget gerne hjælpe med til at passe på vores planet. Design skal ikke kun være praktisk og funktionelt men også tale til vores følelser og sanser, være helende og skabe sammenhæng og balance.

Blødt behageligt lys afspejler den følelsesmæssige reflektion og kan ophæve eller lette overgangen mellem ude og inde.

Bevidst tilvalg af de levende naturlige materialer og det gode (lokale) håndværk peger lige ind i den tendens.

Netop heri ligger et stort personligt drive og min motivation for hele tiden at yde mit bedste mod at forbedre det smukke lys jeg allerede har brugt snart tre år på at udvikle.

Sonobe Light leger med lyset, leger med harmoni og balance, leger med følelserne og oplevelsen og tager hensyn til vores individualitet ved at imødekomme muligheder for at tilpasse lyset til den enkeltes måde at opfange lys og farvenuancer.

Vi blir’ flere og flere der opdager både vigtigheden af lys i livet og liv i lyset.

… og – kan man egentlig sige at lys er det nye sort…?

Tak for opmærksomheden, de bedste hilsener Charlotte

Foto af Charlotte Brandt i papirværkstedet hvor hun er ved at lave en stor håndfoldet og dråbeformet papirlampe model Amaea

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

0
    Din kurv
    Din kurv er tomTilbage til shopppen
    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.